Wat is geraffineerde suikervrij? Wat gebruiken jullie dan?

We zijn geraffineerde suikervrij. Dat betekent dat we alleen natuurlijke suikers gebruiken, die al van nature in producten zitten, namelijk: dadels, rijststroop, maple siroop en kokosbloesemsuiker. Deze ingrediënten bevatten, in tegenstelling tot geraffineerde suiker, nog wel alle natuurlijke mineralen en voedingsstoffen.

Zijn jullie helemaal glutenvrij?

Ja! We werken uitsluitend met glutenvrij gecertificeerde ingrediënten. Zo kan er ook geen kruisbesmetting ontstaan. Wij gebruiken daarom meelsoorten met een glutenvrij logo, zoals boekweit, glutenvrije havermout, rijstmeel en onbewerkte noten, pitten, zaden, pinda’s en peulvruchten (erwten, bonen, linzen). Het brood dat wij in onze horecazaak serveren, is bijvoorbeeld ook helemaal glutenvrij. Het meenemen van brood of andere producten met gluten is in onze bakkerij en horecazaak verboden, dus je hoeft niet bang te zijn voor kruisbesmetting.

Wat is lactosevrij? Wat gebruiken jullie dan?

In melk(producten) zit veelal lactose. Iemand die geen lactose kan verdragen maakt in de darmwand te weinig lactase aan, waardoor lactose niet (volledig) kan worden verteerd. Al onze producten zijn daarom lactosevrij.

Gebruiken jullie wel soja?

In onze bites en ander ‘zoet zonder suiker’ gebruiken we nooit soja. In onze gerechten gebruiken we wel soja producten. We hebben een allergenen-lijst waar per gerecht/element genoteerd staat wat er precies in zit.

Zijn er ook notenvrije opties?

Wat betreft ons zoet hebben we de caramel shortbite en very berry (in samenwerking met AIP Nederland ontwikkelt) die notenvrij zijn. We gebruiken echter heel veel noten in de bakkerij, waardoor we niet kunnen garanderen dat alles helemaal notenvrij is, want er kunnen sporen van noten inzitten. Niet aan te raden voor iemand met een ernstige notenallergie dus. Ook in onze keuken gebruiken we voor veel gerechten noten, voornamelijk cashewnoten en amandelen. Al onze gerechten en ‘zoet zonder suiker’ kunnen dus sporen van noten bevatten.

Hoe lang is alles houdbaar?

Onze bites zijn 2-5 dagen houdbaar in de koeling (de witte fruitsmaakjes 2 dagen, de chocoladesmaakjes 5 dagen) en tot 12 weken in de vriezer. Je kan ze na aankoop nog 1x invriezen. Het is belangrijk dat alles altijd gekoeld wordt bewaard.

 

De bananenbroden zijn het lekkerste om binnen 2 dagen te consumeren. We raden aan deze buiten de koeling (maar wel op een koele plek) te bewaren. De carrotcakes zijn tot 3 dagen houdbaar buiten de koeling. Beiden kunnen op de dag van aankoop 1x worden ingevroren. We raden aan ze dan eerst in plakken te snijden, zodat je er dagelijks een stukje uit kan halen.

 

De granola is in een afgesloten bak 3 maanden houdbaar.

 

De dadeltruffels zijn in de koeling ongeveer 1 maand houdbaar, mits gekoeld bewaard. Buiten de koelkast twee weken.

Waar worden jullie producten gemaakt?

We hebben onze eigen bakkerij op de Goudsesingel 330, achter de Pannekoekstraat en om ’t hoekje van de Meent. Daar wordt 5 dagen per week al het ‘zoet zonder suiker’ gemaakt. In de bakkerij is ook een kleine shop waar we al ons zoet (en meer) verkopen, koffie schenken en waar je ook een doorkijk hebt naar de bakkerij. De bakery shop is open van maandag t/m zaterdag.

Hebben jullie nog een andere locatie?

Ja! Naast onze bakkerij hebben we ook nog onze ontbijt- en lunchzaak op de Karel Doormanstraat 372, hartje centrum. Je kan daar van onze bites genieten, maar we hebben ook een heerlijk ontbijt- en lunchmenu, snacks en lekkere wijntjes en biertjes. Allemaal volgens ons recept: glutenvrij, geraffineerd suikervrij, lactosevrij en vegan.

Sinds december 2020 heeft SUE ook een locatie in Amsterdam. In de Bites Bar op de Elandsgracht in hartje Jordaan, kan je terecht voor onze bites maar ook van allerlei ander lekkers, zoals koekjes, bananenbrood, dadeltruffels, granola en meer. Daarnaast neem je er een koffie to go mee en verkopen we mooie duurzame retailproducten van bijvoorbeeld Marie Stella Maris, Serax en Studio Timmerman.

Waar zijn de bites nog meer verkrijgbaar?

De bites zijn te vinden in veel horecazaken door heel Nederland en België. Bij ‘Verkooppartners’ kun je vinden waar precies.

Het lijkt ons leuk jullie producten te verkopen!

Dat vinden we altijd leuk! Je kan een mailtje sturen naar bestellingen@sue-food.nl en dan komen we graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Serveren jullie ook een high tea?

Zeker! We serveren onze SUE TEA op onze locatie op de Karel Doormanstraat. Je krijgt eerst een hartige ronde gevolgd door een zoete ronde. Daarbij serveren we onbeperkt thee. Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan via rotterdam@sue-food.nl.

Kan ik jullie bites ook meenemen?

Dat kan zeker! Alles is to go verkrijgbaar, om thuis van te genieten. Je vindt ons op de Karel Doormanstraat 372 of in de bakkerij op de Goudsesingel 330a in Rotterdam of aan de Elandsgracht 4 in Amsterdam. In de bakkerij is het aanbod het meest uitgebreid, van koekjes tot granola en cakes!

Geven jullie ook workshops?

Dit doen we helaas niet.

Kan ik ook bestellen in het buitenland?

Wij bezorgen alleen in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). Mail even voor de mogelijkheden om naar Belgie te verzenden.

Ik heb diabetes, kan ik jullie producten eten?

Wij zijn heel transparant in onze voedingswaarden en ingrediënten,die je kunt vinden op onze website.
Wanneer je diabetes hebt kun je het beste met een arts overleggen of dit product binnen
jouw dieet past.