SUE Food

Menu

Over Sue

SUE staat voor lekkernijen die suiker vrij, gluten vrij, lactose vrij, en voornamelijk raw en vegan zijn. SUE speelt feilloos in op de gezonde trend waarbij steeds meer mensen waarde hechten aan een healthy lifestyle. Een gezonde levensstijl hoeft niet te beteken dat er geen ruimte meer is voor de zoete trek, integendeel! Met een bite van SUE geniet je van een heerlijk zoet taartje, maar dan zonder allerlei ongezonde toevoegingen.

Het concept van SUE is ontstaan omdat oprichtster en bedenkster Kim Sue Palm een gezonder alternatief zocht voor alle heerlijke zoetigheden waar ze maar moeilijk vanaf kon blijven:

“Ik ben gek op zoete dingen, maar heb altijd veel waarde gehecht aan het belang van gezonde voeding. Ik was benieuwd of ik een gezonde variant kon maken van al die zoete lekkernijen, en begon in mijn vrije tijd te experimenteren in mijn eigen keuken. Ik kreeg veel enthousiaste reacties van de mensen om mij heen en waagde de gok om mijn creaties ook eens aan te bieden bij diverse horecazaakjes, die eveneens enthousiast reageerden. Zo is het balletje gaan rollen: opeens had ik naast mijn fulltime baan nog een serieuze onderneming, gerund vanuit mijn eigen keuken! SUE werd in korte tijd een groot succes. Zo’n groot succes dat ik na een aantal maanden mijn vaste baan heb opgezegd en fulltime voor SUE ben gegaan”.

 Inmiddels runt Kim SUE niet meer in haar eentje. Samen met haar vriend neemt zij de dagelijks leiding op zich, en sturen zij een team van enthousiaste medewerkers aan. Het ‘zoet zonder suiker’ van SUE wordt allemaal ambachtelijk en met de hand bereid in hun eigen bakkerij en van daaruit verkocht door heel Nederland. Begin 2016 is daar nog een eigen zaak in het centrum van Rotterdam

Zoet Zonder Suiker

Vaak wordt het effect van suiker op het lichaam niet serieus genomen, maar uit steeds meer onderzoek blijkt dat het schadelijker is dan veel mensen denken. Er is een verschil tussen geraffineerde suikers en de onbewerkte, natuurlijke suikers, waar SUE mee werkt.

Geraffineerde suiker is suiker waar alle goede stoffen als vezels, mineralen, vitaminen en enzymen uit gehaald zijn. Ons lichaam herkent het product dan niet meer en heeft moeite om het op een goede manier op te nemen. Deze suikers laten onze bloedsuikerspiegel heel snel stijgen, maar ook weer snel dalen. Door deze snelle stijging en daling raakt je bloedsuikerspiegel uit balans en is er kans op gezondheidsproblemen als: insulineresistentie, overgewicht, hart- en vaatziektes en diabetes type 2. Ook raakt onze ph/ zuurtegraad uit balans en heb je meer kans op ongewenste schimmels, parasieten en botontkalking.

Onbewerkte suiker, waar nog vezels, water, vitaminen, mineralen en enzymen in zitten zoals bijvoorbeeld in fruit kan ons lichaam beter verwerken. De verhouding is van nature gebalanceerd en hierdoor blijft ons lichaam beter in balans. Daarbij vormen deze onbewerkte suikers een goede en noodzakelijke bron van energie voor het lichaam.

SUE maakt daarom uitsluitend gebruik van onbewerkte suikers, zoals die in dadels en rijststroop. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van noten, kokos en andere natuurlijke ingrediënten. Dankzij deze pure ingrediënten en een beetje creativiteit laat SUE zien dat geraffineerde suikers totaal overbodig zijn als het gaat om het creëren van heerlijke zoetigheden! Het vaste basis assortiment is zeer gevarieerd, en wordt regelmatig aangevuld met smaakvolle ‘specials’. SUE staat altijd open voor suggesties, dus mocht je bijzondere wensen hebben, dan horen wij dat graag!

See you at SUE!